Sveriges demokrati på en skör tråd!

Vad är det egentligen som händer i Sverige?

Först ett brutalt överfall på Centerpartiets riksdagsman Fredrick Federley där ett gäng slår och sparkar på honom då han ligger ner. För att han är homosexuell? För att han är politiker? Eller bara för att han är på fel plats vid fel tillfälle?
Sen en person på Södermalm som blir knivskuren för att ett gäng tror att han tillhör Sverigedemokraterna. Det visar sig dock att de tagit fel och knivskurit fel person.
Därefter, i förrgår, den kanske allvarligaste av de tre politikerattackerna: en kommunalpolitiker för SD i Göteborg blir våldsamt attackerad och knivskuren av ett gäng på cirka 40 personer som jagar honom och bokstavligen försöker avrätta honom på plats.

– Jag fick ett slag mot ögat. En tog fram en kniv och höll den mot min hals. Sen högg han mig i axeln. Nu är jag förlamad i höger hand, säger offret.

Offret, SD-politikern, heter Issa Issa. Han kommer från Syrien. Han har alltså själv utländsk bakgrund och har själv valt att representera SD. Vem har rätt att döma honom för det?
Sverige ska vara en förebild. Folk flyr från odemokratiska länder runt om i världen till Sverige för att söka en fristad mot förtryck. En fristad mot våld för sina politiska åsikter. Och vad händer? Exakt samma sak sker i Sverige! 

Våldet mot oliktänkande verkar ha trappats upp ytterliggare efter valet. I de här fallen är min åsikt att media dessutom bidragit till att dessa hatbrott ökat.
Självklart behöver man inte hålla med om andras åsikter. Det är det som är det fina i en demokrati.
Men vad är det, allvarligt talat, för fel på folk som inte kan ha en sansad diskussion utan att ta till våld? Vill man bestrida någons åsikter måste det vara det i särklass sämsta sättet. Det väcker dessutom sympati för ens motståndare. När sker nästa politiska mord i Sverige? Det är bara en tidsfråga.

Man kan inte bara slå sig för bröstet och hävda att Sverige minsann är världens bästa demokrati. Man kan inte ta något för givet. Innan valet ville danska regeringspolitiker skicka valobservatörer till Sverige p.g.a. bristerna i det svenska valsystemet och i den svenska demokratin. Det skrattade svenska politiker och media gott åt. Som om något kunde vara fel i den perfekta demokratin Sverige!
Efter valet, då allvarliga brister i valsystemet upptäckts och hotet om nyval vilar över landet, då är det annat ljud i skällan.
"Sverige - en bananrepublik?", skriver Aftonbladet. Var det inte det danskarna sa hela tiden?

Om man låter våld successivt begränsa yttrandefrihet och möjlighet för folk att våga aktivera sig politiskt, går man en osäker framtid till mötes.
Det finns inga vinnare när det meningslösa våldet brer ut sig. Fortsätter detta i samma takt kommer vi i framtiden få se svenska politiker som utvandrar och söker asyl utomlands för politisk förföljelse. Kanske till våra mer demokratiska grannländer.

Det är många åsikter hos många partier jag inte håller med om. Många åsikter man kan tycka är ologiska, kränkande eller bara idiotiska. Men den kloke Voltaire har flitigt citerats genom åren. Han sa:
"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.".


SD-politikern Issa Issa.
"Hans röst hörs knappt, han har förlorat mycket blod och han har ont, mest i höger axel.
Nu lämnar Issa partiet och slutar med politiken",
 skriver Aftonbladet.

Federleyattacken:
Expressen
Södermalmsattacken:
SvD
Mordförsöket på Issa i Göteborg:
Aftonbl | GP1 | GP2 | GT

Kommentarer
Postat av: Lakedaemon

Situationen i Sverige är allvarlig, mycket allvarlig. Läs först följande artikel:http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.455158-misshandlad-sd-man-lagger-ner-politikenoch fortsätt sedan med denna:http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.454910-sverigedemokraterna-sarar-mig-djupt?articleRenderMode=article_full_discussionI den förstnämnda skrives det kort och gott att en representant för SD utsatts för ett regelrätt mordförsök för att denne engagerat sig politiskt för SD. Inga avståndstaganden från varken journaliseter eller andra politiker, förutom SDs egna.

Den andra artiklen är ett affektivt och tämligen debilt skrivet avståndstagande från SD där partiet och dess medlemmar och de som röstat på dem häcklas och förlöjligas.

Situationen i Sverige är allvarlig, mycket allvarlig. De som säger sig förespråka demokrati tiger inför det faktum att vi ser politiskt motiverat våld och beklagar sig samtidigt över att SDs ”ondska” medelst direkt felaktiga floskler i form av att SD vill ”kasta ut alla invandrare”, ”gasa judar”, ”bygga koncentrationsläger” etc istället för att, som sig bör, hålla sig till sakfrågorna som SD står för och vilka står att finna i partiprogrammet.

Demokrati? Yeah, right!!

2010-09-26 @ 12:02:13
Postat av: Linn

Håller helt med dig! Oavsett vad man tycker om folks politik är det ju viktigt att de får uttrycka sina åsikter!

2010-09-26 @ 12:54:47
Postat av: pauwi

Väl skrivet och vill lägga till med en egen reflektion:

Nog är det märkligt att det i rapporterna om den misshandlade och med knivstick attackerade SD-politikern på Göteborgs kommunlista INTE omnämnts att han kommer från Syrien, dvs en invandrare.

Mitt förtroende för svenska massmedia är numera mycket lågt.

2010-09-26 @ 14:58:08
Postat av: Magnus

Lakedeamon. Instämmer. En liberal ledarskribenter på Expressen twittrade så osmakligt om SD att man nästan får förvänta sig sådant här. AB skriver om attentatet på Issa Issa under bannern "Vi gillar olika", vilket ingick i deras anti-SD-kampanj.Har senaste år under det att jag påvisat en i alla bemärkelser rekordstor och ohållbar invandring sett mönstret beträffande åsiktsklimat och demokrati.Har både slagits mot rasism och extremism i SD och påvisat att dagens invandring (som ingår i ett mångkulturprojekt) är ohållbar men har attackerats av personer och organisationer jag tills dess sett upp till. Kanske för att jag inte är SD:are och då angrips som en med rasistiska värderingar? Ett åsiktsförtryck som beror på att det även är en diskurs som s a s försvarar sig självt.Jag hatar rasism -- men är ändå rasist...Påpekande: den andra GP-artikeln har denna länk:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.454910-sverigedemokraterna-sarar-mig-djupt

2010-09-26 @ 16:16:59
Postat av: Mats CarlssonDet pågår en insamling till Issa Issa. Enligt bifogat inlägg från min inkorg för den som vill stödja honom och hans familj.Jag ber er hjälpa till med detta utskick till förmån för Issa och hans familj. Kan Du se till att det kommer ut till relevanta epostadresser så att det sprids till så många som möjligt ? Om det kan läggas ut på bloggar och hemsidor är det förstås också bra.Insamling till Issa IssaFå har offrat så mycket för det Sverigedemokratiska partiet som Issa Issa som knivhöggs fyra dagar efter valet och var nära döden. Issa har rekryterat flera nya medlemmar, ställt upp vid utdelningar samt var uppsatt på partiets lista vid kommunvalet i Göteborg. Han säger bestämt att han inte avser att lämna partiet trots påståenden om motsatsen i media.Issa och hans familj har haft och har fortfarande stora extra kostnader eftersom de måste flytta från Hjällbo och gömmas på annan ort. För att de skall hålls skadeslösa har vi ordnat en insamling. Det akuta problemet är räkningar på 25 000:- som förfaller vid årsskiftet. 2010.Sverigedemokraterna Göteborgs pluskonto är 38 05 85-0. OBS: Skriv tydligt ISSA på talongen.Låt oss visa att vi håller ihop och är solidariska med Issa och hans familj.Sverigedemokraterna i Göteborg-- - - - - - -

genom

Axel W Karlsson (Präst och aktiv Sverigedemokrat: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174153)Kontaktperson för Issa inom SD

axelwkarlsson@gmail.com

Ni kan även kontakta Patrik Ehn (vice ordförande SD Göteborg) för att få detta verifierat.

Det är bekräftat vid telefonsamtal av mig med Patrik att kontot går till Sverigedemokraterna. Det står Sverigedemokraterna då ni betalar in till kontot via er internetbank och längst ner på SD Göteborgs hemsida ser ni att 38 05 85-0 är SD Göteborgs kontonummer.Patrik Ehn goteborg@sverigedemokraterna.seRead more: http://galaxybloggen.blogspot.com/#ixzz1B0q6Ib2e

2011-01-14 @ 14:11:34
URL: http://www.galaxybloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0