Skype och en jäkla flax!

Har senaste dagarna Skypat en del med Sandra. Hon har fått lite mer fritid i sitt intensiva schema. Stundtals smått hackigt, men rätt läckert med live webcam från andra sidan jorden. En glad Sandra sittandes i hotellreceptionen i sitt femstjärniga hotell, mitt i den kinesiska storstadsjungeln Beijing medan jag just kommit hem från jobbet, sittandes hemma i lägenheten. Innan jag skaffade mig en mikrofon till datorn bestod kommunikationen av att hon talade i sin mick medan jag endast kunde skriva i chatten. Kändes väldigt snarlikt alla landets kundtjänstarbetares mardröm: "text-telefoni" för stumma och döva. ;)

Ibland kan man även ha turen på sin sida. På lunchen idag begav jag mig till en sushirestaurang alldeles i närheten av mitt jobb. Restaurangens kortläsare var ur funktion, och som bekant går jag aldrig omkring med sedlar eller grus i fickorna. Bara att traska iväg till närmsta bankomat då helt enkelt.
Halvvägs dit inser jag att den automaten ju var ut funktion. Tungt! Bara att söka upp en annan restaurang om jag inte vill gå genom halva stan till nästa bankomat.

I det läget bestämmer dock Fru Fortuna sig för att lysa med sin välvilja. Mitt framför ögonen uppenbarar sig någonting på trottoarkanten. En pappersbit, något ihopskrynklad.
Men se på fan, det är ju en övergiven stackars hundralapp! Och ingen ägare som verkar sakna den. Rätt osannolikt, kan man tycka. Lunchen räddad. Och dagen räddad från onödig motion.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0