Gullet på väg tillbaka

Sandra har varit borta cirka en månad nu. Men idag kommer hon hem. Nu är det slut på skönhetstävlandet, för den här gången. Ska till Arlanda om bara någon timme. :P

Sandra har tydligen mailat mig ett kontrakt med förhållningsregler jag måste rätta mig efter. Bland annat ska lägenheten vara städad, tacos finnas på plats, tända ljus ska finnas runtom i lägenheten och jag får ej vara nyrakad i ansiktet för att inte ta bort allt det "mysiga lurviga". Hårda krav, med andra ord, haha.
Men det ska inte vara några större utmaningar. Hon förtjänar nog lite lyx då hon kommer hem - innan vardagsallvaret börjar igen. Verkar som om det varit allt annat än semester för henne senaste veckan. Extrem sömnbrist och konstant träning och exponering på shower, parader etc. Att hon då är sugen på svensk mat känns inte vidare märkligt - kan vara skönt med ett avbräck från orm- och hundätandet i Kina.
Och jo tack, jag vet att tacos kanske inte är det första man förknippar med svensk matkultur. Men visst längtar man efter det då man är bortrest, finns det något godare?

Se på fasen, nu ser det ju riktigt fint ut här hemma! Städat och fint, tacosingredienser i kylen och skäggfjun på hakan.
Nu återstår bara prövningen  i form av diskberget på köksbänken. Den ultimata prövningen.Sveriges demokrati på en skör tråd!

Vad är det egentligen som händer i Sverige?

Först ett brutalt överfall på Centerpartiets riksdagsman Fredrick Federley där ett gäng slår och sparkar på honom då han ligger ner. För att han är homosexuell? För att han är politiker? Eller bara för att han är på fel plats vid fel tillfälle?
Sen en person på Södermalm som blir knivskuren för att ett gäng tror att han tillhör Sverigedemokraterna. Det visar sig dock att de tagit fel och knivskurit fel person.
Därefter, i förrgår, den kanske allvarligaste av de tre politikerattackerna: en kommunalpolitiker för SD i Göteborg blir våldsamt attackerad och knivskuren av ett gäng på cirka 40 personer som jagar honom och bokstavligen försöker avrätta honom på plats.

– Jag fick ett slag mot ögat. En tog fram en kniv och höll den mot min hals. Sen högg han mig i axeln. Nu är jag förlamad i höger hand, säger offret.

Offret, SD-politikern, heter Issa Issa. Han kommer från Syrien. Han har alltså själv utländsk bakgrund och har själv valt att representera SD. Vem har rätt att döma honom för det?
Sverige ska vara en förebild. Folk flyr från odemokratiska länder runt om i världen till Sverige för att söka en fristad mot förtryck. En fristad mot våld för sina politiska åsikter. Och vad händer? Exakt samma sak sker i Sverige! 

Våldet mot oliktänkande verkar ha trappats upp ytterliggare efter valet. I de här fallen är min åsikt att media dessutom bidragit till att dessa hatbrott ökat.
Självklart behöver man inte hålla med om andras åsikter. Det är det som är det fina i en demokrati.
Men vad är det, allvarligt talat, för fel på folk som inte kan ha en sansad diskussion utan att ta till våld? Vill man bestrida någons åsikter måste det vara det i särklass sämsta sättet. Det väcker dessutom sympati för ens motståndare. När sker nästa politiska mord i Sverige? Det är bara en tidsfråga.

Man kan inte bara slå sig för bröstet och hävda att Sverige minsann är världens bästa demokrati. Man kan inte ta något för givet. Innan valet ville danska regeringspolitiker skicka valobservatörer till Sverige p.g.a. bristerna i det svenska valsystemet och i den svenska demokratin. Det skrattade svenska politiker och media gott åt. Som om något kunde vara fel i den perfekta demokratin Sverige!
Efter valet, då allvarliga brister i valsystemet upptäckts och hotet om nyval vilar över landet, då är det annat ljud i skällan.
"Sverige - en bananrepublik?", skriver Aftonbladet. Var det inte det danskarna sa hela tiden?

Om man låter våld successivt begränsa yttrandefrihet och möjlighet för folk att våga aktivera sig politiskt, går man en osäker framtid till mötes.
Det finns inga vinnare när det meningslösa våldet brer ut sig. Fortsätter detta i samma takt kommer vi i framtiden få se svenska politiker som utvandrar och söker asyl utomlands för politisk förföljelse. Kanske till våra mer demokratiska grannländer.

Det är många åsikter hos många partier jag inte håller med om. Många åsikter man kan tycka är ologiska, kränkande eller bara idiotiska. Men den kloke Voltaire har flitigt citerats genom åren. Han sa:
"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.".


SD-politikern Issa Issa.
"Hans röst hörs knappt, han har förlorat mycket blod och han har ont, mest i höger axel.
Nu lämnar Issa partiet och slutar med politiken",
 skriver Aftonbladet.

Federleyattacken:
Expressen
Södermalmsattacken:
SvD
Mordförsöket på Issa i Göteborg:
Aftonbl | GP1 | GP2 | GT

3D-bio för enögda!

Fick lite trevligt besök av en gammal barndomskompis, Per.
Efter att ha flängt runt och guidat genom hela stan samt avnjutit grekisk kvalitetsmat blev det dags för bio. Sedvanlig tidspress uppstod.
Jag har nämligen precis skaffat mig ett par linser, utan att egentligen ha väldigt dålig syn. Dock är det ju kul att ha perfekt syn då man t.ex. ska köra bil eller gå på bio.
Som nybörjare bör man däremot undvika att utsätta sig för extrem tidspress i samband med att man ska stoppa in fanskapet i de frenetiskt blinkande ögonen. Då kan man t.ex. få leta en evighet efter en lins som faller ner på golvet. Särskilt om belysningen är dålig p.g.a. man glömde byta den där jäkla glödlampan. Slutade med att Per och jag, med endast lins i ena ögat, flämtade oss in i salongen till den återstående delen av senaste Resident Evil.

Småtrevlig slaktrulle. Lite över förväntan faktiskt. Skönt att fullständigt kunna koppla bort hjärnkontoret för cirka en timme och fyrtio minuter. Sen var ju filmen i 3D. Det gör ju det hela liiite roligare och liiite coolare. Även om man efter ett tag, sittandes i sina dö-sexiga 3D-brillor, ens slutar reflektera över att filmen faktiskt visas i 3D.

Hade dock mycket hellre sett nya Wall Street. Om det inte vore för att den hade premiär först idag.
Sen blev det givetvis några kannor öl.
Tack för mig, kära läsare.


PerSandra gästbloggar!

Gick in och kollade Fredriks blogg alldeles just och räknade ut att det är 4 dagar och 17 timmar sedan han skrev ett inlägg senast. Och så kan vi väl inte fortsätta att ha det så bra som denna blogg är! Egentligen tycker jag att alla som läser detta borde lämna en liten kommentar för att peppa den fantastiska ilandsmannen att skriva mer!

Och eftersom klockan är tidiga morgonen hos er i Sverige nu så kan lika gärna jag kasta in ett inlägg på hans blogg när han ligger i sängen och snarkar eller har avlidit bakom ett diskberg när inte hans kära hemmafru finns tills hand i hushållet! :)
Hursomhelst under tiden Fredrik inte skriver något tycker jag absolut ni borde följa min sömnlösa resa i Kina på http://drosen.se .

Allting är iallafall riktigt bra även om det är hektiskt schema och lite sömn. Men så är det även en fantastisk upplevelse och man får se och uppleva extremt mycket! Men självklart saknar jag Stockholm och såklart Fredrik och det ska bli skönt att komma hem, och framförallt till svensk mat! Samt en massa andra roliga grejer jag har på gång. 

Ikväll har vi en show som kommer att visas live på CCTV. Och hur man nu får den kanalen i Sverige har jag ingen som helst aning om.
Någon själ som läser detta kanske vet om det går att se någonstans på internet?Världens slappaste kriminalpolitik?

Läser i dagens Expressen hur en person dömd för flera grova brott, bland annat våldtäkt mot barn, i tisdags enkelt kunde rymma. Han är nu på fri fot.

Mannen skulle utvisas och ville därför ha hjälp med pengar för sin passansökan. De tre poliserna lämnade honom då helt ensammen på den Iranska ambassaden och åkte för att hämta pengar. När de kom tillbaka var mannen, inte helt oväntat, borta.
Hur tänkte man där?
Jag har tidigare skrivit om pedofilen och dömde mördaren Sten-Erik som rymde när hans vårdare helt sonika släppte ut honom ensammen i friheten med uppmaningen att "komma tillbaka till bilen sen när han var klar".

Vad beror den här slappheten på? Inkompetens? Naivitet? Svensk "dum-snällhet"?
Många säger att hårdare straff inte nödvändigtvis minskar brottsligheten. Det är mycket möjligt.
Men det är åtminstone fullständigt solklart att låter man grova brottslingar med återfallsbeteende rymma eller släppas iväg för lättvindigt, riskerar man både liv och hälsa för väldigt många oskyldiga. Helt i onödan.
Vem tar ansvaret för det?


Trisslotteriet kör omedveten kampanj för hårdare straff utanför Hovrätten! ;)

Vänstervriden kärlek - live från studion

Bara ett par dagar kvar till valet nu.
Till och med en både blind och döv person skulle ha svårt att missa detta faktum. Nyhetsrapporteringen är...ganska intensiv.

Ikväll var det dags för partiledarutfrågningen i TV4. TV4 vill ju gärna vara lite hippare och fräschare än statliga SVT, och det lyckas de väl med. Peter Jihde är väl visserligen en duktig programledare, men går det att tänka på något annat än IDOL när man ser karln?
Igår var utfrågningen riktad mot Alliansen och idag hade turen kommit till de Rödgröna - mer korrekt benämnda som "Rödgröna sörjan".

Det är svårt att inte upptäcka hur oense dessa partier egentligen är i många viktiga frågor. Och vilket sänke kommunisten och vänsterledaren Lars Ohly är för de övriga två partierna: Miljöhippiesarna och Gråsossarna.
Lars, som för övrigt flera gånger sagt att han blev ledsen då Berlinmuren föll 1989, passade på att riva av en väloljad PR-kupp. Han friade till sin fru i direktsändning. Gulligt? Snacka om att söka sympatiröster. Och det jäkliga är ju att det förmodligen finns några stackare som kommer rösta på honom bara därför. För att han plötsligt verkar "sympatisk" och "jordnära".
Vi får se hur sympatisk han känns när han vill kraftigt höja din skatt.

På tal om sänken kommer jag osökt in på ämnet Mona Sahlin. Opinionsmätningarna talar sitt extremt tydliga språk. Tycker ärligt talat hon vässat till sig litegrann i debatterna nu senaste veckan. Men hon är ändå en direkt belastning för partiet - och förmodligen hela landet i stort. 
Nu den 20:e september får hon vackert finna sig i att leva på en reducerad a-kassaersättning á la Alliansen när hon ska börja söka nytt jobb efter att hon hårt och resolut fått sparken från partiledarposten.Skype och en jäkla flax!

Har senaste dagarna Skypat en del med Sandra. Hon har fått lite mer fritid i sitt intensiva schema. Stundtals smått hackigt, men rätt läckert med live webcam från andra sidan jorden. En glad Sandra sittandes i hotellreceptionen i sitt femstjärniga hotell, mitt i den kinesiska storstadsjungeln Beijing medan jag just kommit hem från jobbet, sittandes hemma i lägenheten. Innan jag skaffade mig en mikrofon till datorn bestod kommunikationen av att hon talade i sin mick medan jag endast kunde skriva i chatten. Kändes väldigt snarlikt alla landets kundtjänstarbetares mardröm: "text-telefoni" för stumma och döva. ;)

Ibland kan man även ha turen på sin sida. På lunchen idag begav jag mig till en sushirestaurang alldeles i närheten av mitt jobb. Restaurangens kortläsare var ur funktion, och som bekant går jag aldrig omkring med sedlar eller grus i fickorna. Bara att traska iväg till närmsta bankomat då helt enkelt.
Halvvägs dit inser jag att den automaten ju var ut funktion. Tungt! Bara att söka upp en annan restaurang om jag inte vill gå genom halva stan till nästa bankomat.

I det läget bestämmer dock Fru Fortuna sig för att lysa med sin välvilja. Mitt framför ögonen uppenbarar sig någonting på trottoarkanten. En pappersbit, något ihopskrynklad.
Men se på fan, det är ju en övergiven stackars hundralapp! Och ingen ägare som verkar sakna den. Rätt osannolikt, kan man tycka. Lunchen räddad. Och dagen räddad från onödig motion.


Förtidsröstat!

Sådärja, då har man förtidsröstat!

Enkelt, snabbt och smidigt. Självklart ska man utnyttja sin demokratiska rättighet.
Däremot kan jag tycka att man även har en viss skyldighet att sätta sig in i grundläggande information om alla partierna innan man röstar.
Trist och farligt med folk som lägger en trött röst på t.ex. sossarna, utan någon som helst aning om varför, bara för att deras föräldrar alltid gjort det sen 70-talet.
"Öhhhh, dom är väl typ...bra...eller nåt?"


Rapport från Kina!

Gullet verkar ha det rätt bra på resan hittils! Här rapporterar hon direkt från Kina:

"När vi klev av flyget så blev vi sönderblixtrade av kineser, fotografer samt tidningar. Sedan stod en rad väskbärare, poliser samt vakter och väntade på oss så vi fick ta en bakväg genom flygplatsen och åka poliseskort till vårat palats. Jag befinner mig helt enkelt i öknen nu!"

Det verkar vara svårt att få tillgång till Internet i det hektiska schemat. Men gå in och läs hennes blogg själva på:
www.drosen.se


Trivial Pursuit

Gårdagskvällen blev en lugn och trevlig kväll i allmänbildningens tecken. Det var dags att damma av gamla hederliga Trivial Pursuit, TP. För er inom datorgenerationen kan jag förtydliga att detta är ett analogt spel, ett såkallat sällskapsspel, som går ut på att dela upp sig i lag, flytta fysiska figurer över en fysisk spelplan, svara rätt på frågor och samla tårtbitar.

Ser mig själv som relativt allmänbildad, men jäklar vad svåra vissa frågor var!
Ett par frågor var snarare bisarra än svåra. En var något i stil med "Vilket år utspelar sig Final Fantasy?".
Många vet nog inte ens vad detta är - och skulle än mindre kunna peka ut vilket århundrade det utspelar sig i.
Frågan var dock inte vilket århundrade utan vilket exakt årtal!
Sannolikheten att gissa rätt på den är väl sisådär en på tusen. Och man ska vara mer än lagomt nördig för att ha svaret i skallen.

Men kul och trevligt var det! Några i mitt lag blev tvungna att gå hem lite tidigare, så vi hann aldrig utropa oss till det vinnande laget.
(Disclaimer: avvikande teorier om denna version kan finnas) ;)

Smällde av några halvsuddiga mobilkamerabilder innan hemgång:
Lilla charmtrollet Tiger driver redan egen blogg. Det ska börjas i tid!
http://blogg.aftonbladet.se/mittnamnartigerandersson

Snart framme i Kina

Gullet har lämnat Sverige och landar snart på andra sidan jordklotet, i Kina.

Lite avundsjuk blir man ju. Högsommarvärme, middagar med regeringen, femstjärniga hotell och lyx.
Men det kommer även bli en hel del jobb där borta. Inga möjligheter att ligga och dra sig på morgonen inte.
Uppstigning kl 06:00 och nedstigning 03:00. Typ.
Är tydligen en hel del resande och representation som ska hinnas med på de närmare fyra veckor Sandra och alla andra missarna ska tillbringa i landet.
Känns rätt overkligt faktiskt.
Men visst är jag glad för din skull, lilla Drosen. :P


Storblaskan uppe i norr, Norrbottens Kuriren, gjorde härom dagen intervju och reportage om Sandra och tävlingen.

Biffen

Gymmat idag faktiskt!
Med tanke på mina enorma, svällande muskler tror du säkert jag styrketränar dagligen, men så är det inte.
Det händer, ärligt talat, inte alls speciellt ofta. Tro det eller ej.

Ska hjälpa Sandra att packa allting klart nu. Tidigt imorgon bitti åker hon iväg till Kina på sitt spännande äventyr!
Det äventyret får vi anledning att återkomma till senare...
 

Sådärja! Några timmars bencurl till bara så är jag färdigbyggd.

Anfallen av getingar!

Lunch på stan för en liten stund sen.
Någon som vet vad man kan göra när man angrips av en geting, som är fullständigt fast besluten om att äta din mat innan du själv gör det?

Detta har hänt de flesta uteserveringsätare nån gång. En del getingar är bara helt enkelt betydligt mer tjuriga än andra getingar. Lite som en våldsam, radikal vänsteraktivist som tjurigt surrar kring öronen. Den tror sig ha rätten att göra lite som den vill. Utan några vettiga argument varför.

Man viftar med armarna. Slår till den med tidningen. Flera gånger. Vimmelkantig och halvt sönderslagen fortsätter den ändå sin attack. Den ger sig helt enkelt inte. 
I sin utsatta situation, sittandes på en uteservering fylld med folk, vill man ju kanske inte påkalla uppmärksamheten från hela restaurangen genom att fäkta, skrika och slåss alltför våldsamt. I 25 minuter håller den på oavbrutet. Men människan vann slutligen. Sushin hamnade i magen.
Getingen överlevde dock och får forsätta leva sitt irriterande liv kring drottninggatan.

Vore kanon om det där el-racket man kan köpa fanns i fickformat. Perfekt med lite grillad geting till maten, som en extra proteinkälla?


Notera den envisa lilla stickaren i tallrikens övre högra hörn, smaskandes på en laxbit.

RSS 2.0