Inga helgon på Halloween

"TILLFÄLLIGA STÖRNINGAR
Vi har just nu en del störningar i publiceringen vilket innebär att ditt inlägg eller kommentar kan ta lite längre på sig än vanligt innan det dyker upp. Vi jobbar med problemet"


Detta budskap har under en tid funnits på startsidan för blogg.se. Det är därför mina inlägg blivit så förbaskat försenade på senaste. Detta inlägg t.ex. - det skickade jag in för en vecka sedan, men det publiceras på bloggen först nu. ;)
Äntligen en perfekt lögnaktig ursäkt för min frånvaro från bloggandet!

Antar att ni märkt att det snart är dags för Halloween? Eller Alla helgons dag, som det heter på svenska.
Inte för att det direkt är samma sak. Det ena en skränig amerikansk ungdomshögtid och det andra en kristen tradition med syftet att hedra de döda.
Jag hedrar gärna de döda - men jag klär hellre ut mig till dem. Föredrar i detta fall Halloween och den härligt fördummande amerikaniseringen. För visst föds det en massa goa idéer i detta stora land i väst - fetmaepidemin och vapenkramandet till trots.

Halloween alltså. Klä ut sig till vem eller vad du vill. Och vem vill inte få det ultimata tillfället att besinningslöst härja omkring under förevändningen att det faktiskt inte är du som betett dig illa? "Det var inte jag, det var den karaktär jag är utklädd till."
Pirater pch zombies är minsann inga körgossar, utan dansar gärna nakna på bardiskarna, gör obscena raggningsförsök och äter söta små kattungar till frukostflingorna.

Sen har vi det där eviga dilemmat när högtiden ska firas, när alla "halloweenfester" ska hållas. Därom tvistar de lärde. Ibland blir det på halloweenhelgen och ibland allhelgonahelgen. Lite oklart för många. Men i år, liksom förra året, verkar partyt bli sista helgen i oktober, dvs nu till helgen.
Jag och Sandra tänkte faktiskt upprepa förra årets oantastliga kanonkväll med halloweenförfest hos oss och därefter samlad, gemensam utgång. Och det viktigaste är att alla är utklädda.
Undantag för ursäkter såsom tidsbrist, blodfobi eller "det är löjligt att klä ut sig" görs icke. Det blir nämligen en otroligt mycket roligare kväll då alla är utklädda. Tro mig.
Och i år blir det förhoppningsvis ännu bättre!
Trick or treat, blodtörstiga läsare.


Jag och Sandra förra året på Magenta

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Hejsan!Intressant blogg du har :) Ska vi följa varandra via bloglovin? :)

2010-10-25 @ 13:30:41
URL: http://heffffa.blogg.se/
Postat av: ilandsmannen

Why not. :)

2010-10-25 @ 13:32:41
URL: http://ilandsmannen.se
Postat av: Jennifer

trevligt :) säg till när du lagt till mig så lägger jag till dig nu :)

2010-10-25 @ 13:34:39
URL: http://heffffa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

lagt till dig nu ;)

2010-10-25 @ 13:35:38
URL: http://heffffa.blogg.se/
Postat av: ilandsmannen

...fixat.

2010-10-25 @ 13:36:24
URL: http://ilandsmannen.se
Postat av: Jennie

Att blanda ihop halloween med allahelgona är det allt för många som gör!!!! Ibland råkar dom infinna sig på samma helg men det är två helt skillda saker och har inget alls med varandra att göra så det finns inget man ska välja mellan!

2010-11-08 @ 07:02:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0