Var ute i god tid om du tänkt handla...

...detta var kön för att komma in i själva Buttericksbutiken - långt ut på Drottninggatan.
Bara att vässa armbågarna om du har barnasinnet kvar och ska ut och jaga Halloweenprylar såhär i slutspurten.


Inga helgon på Halloween

"TILLFÄLLIGA STÖRNINGAR
Vi har just nu en del störningar i publiceringen vilket innebär att ditt inlägg eller kommentar kan ta lite längre på sig än vanligt innan det dyker upp. Vi jobbar med problemet"


Detta budskap har under en tid funnits på startsidan för blogg.se. Det är därför mina inlägg blivit så förbaskat försenade på senaste. Detta inlägg t.ex. - det skickade jag in för en vecka sedan, men det publiceras på bloggen först nu. ;)
Äntligen en perfekt lögnaktig ursäkt för min frånvaro från bloggandet!

Antar att ni märkt att det snart är dags för Halloween? Eller Alla helgons dag, som det heter på svenska.
Inte för att det direkt är samma sak. Det ena en skränig amerikansk ungdomshögtid och det andra en kristen tradition med syftet att hedra de döda.
Jag hedrar gärna de döda - men jag klär hellre ut mig till dem. Föredrar i detta fall Halloween och den härligt fördummande amerikaniseringen. För visst föds det en massa goa idéer i detta stora land i väst - fetmaepidemin och vapenkramandet till trots.

Halloween alltså. Klä ut sig till vem eller vad du vill. Och vem vill inte få det ultimata tillfället att besinningslöst härja omkring under förevändningen att det faktiskt inte är du som betett dig illa? "Det var inte jag, det var den karaktär jag är utklädd till."
Pirater pch zombies är minsann inga körgossar, utan dansar gärna nakna på bardiskarna, gör obscena raggningsförsök och äter söta små kattungar till frukostflingorna.

Sen har vi det där eviga dilemmat när högtiden ska firas, när alla "halloweenfester" ska hållas. Därom tvistar de lärde. Ibland blir det på halloweenhelgen och ibland allhelgonahelgen. Lite oklart för många. Men i år, liksom förra året, verkar partyt bli sista helgen i oktober, dvs nu till helgen.
Jag och Sandra tänkte faktiskt upprepa förra årets oantastliga kanonkväll med halloweenförfest hos oss och därefter samlad, gemensam utgång. Och det viktigaste är att alla är utklädda.
Undantag för ursäkter såsom tidsbrist, blodfobi eller "det är löjligt att klä ut sig" görs icke. Det blir nämligen en otroligt mycket roligare kväll då alla är utklädda. Tro mig.
Och i år blir det förhoppningsvis ännu bättre!
Trick or treat, blodtörstiga läsare.


Jag och Sandra förra året på Magenta

Pappa till Melodifestivalen?

Farsan har skickat in ett bidrag till Melodifestivalen och hamnat i uttagningen Webbjokern. Där listas ett antal bidrag på www.svt.se/melodifestivalen och folk får rösta på de bidrag de vill ska gå vidare. För tillfället ligger han någonstans kring plats 50. Finns en klar möjlighet att gå vidare med andra ord.

Låten har han komponerat ihop vid ett tidigare tillfälle. Och musikvideon kom enligt egen utsago till genom att han två timmar innan deadline sprang omkring och fotade bilder som han kastade ihop till ett bildspel. Tydligen lyckades han med konststycket att få sin musikvideo uppladdad klockan 23:59 natten innan tävlingsstoppet, en minut innan det var försent.

Här kan du lyssna på låten:
http://svt.se/2.143501/
Om din ekonomi tillåter en röst á 3,60 kr får du mycket gärna skicka ett sms enligt de enkla instruktionerna nedan. Vill du vara en riktig high-roller kan du ju skicka två, tre eller varför inte fem sms.
Tre kronor och sexio öre per sms alltså.
Vore ju väldigt roligt om bidraget tog sig vidare till den tv-sända liveuttagningen!
Tack, tack!

Såhär röstar du:

SMS:a 256 till 72211
Samtalskostnad 3,60 per SMS


Tvättinvasion!

När man har missat eller blivit av med sina tvättider två gånger i rad, och en liten kinaresenär har tömt ut tre proppade resväskor till bristningsgränsen fyllda med tvätt på lägenhetsgolvet - då är det dags att tvätta. Bigtime!
I den tillfälliga akuta bristen på handdukar tvingades jag efter duschen torka mig med en kombination av hushållspapper och en hårtork. Fullt normalt.

Med tre fyllda ikeakassar och en tvättsäck begav vi oss till tvättstugan för det grannlaga arbetet.
Cirka sex timmar och en våldtäkt av tvättstugan senare var allt tvättat, torkat och fixat. Lovely!Handdukslöst duschande


Sjuka orättvisor och felprioriteringar

Aftonbladet skriver idag om thailändska bärplockare som kommit till Sverige med ambitionen att jobba ihop pengar till att försörja sina familjer. De har jobbat extremt hårt. Men pengarna de tjänat ihop ska ge dem möjlighet att klara sitt annars tuffa liv som jordbrukare i Thailand.

Problemet är: de får inga pengar. Alls.
Arbetsgivarens företagskonto är nämligen tömt och ägaren Ari Hallikainen är spårlöst försvunnen.

"Suphot har jobbat 14 timmar per dygn, 55 dagar i sträck. Med sig hem har han ett paket Göteborgs mariekex. Men inga pengar.
– Jag är hungrig och kan inte sova, säger han via tolk när Aftonbladet träffar honom på flygplatsen.
Hemma i Thailand väntar hans fru och två barn. En dotter på tre och en 13-årig grabb. Samt en skuld på drygt 80 000 thailändska bath, motsvarande 20 000 svenska kronor. Pengar han lånat för att finansiera resan till Sverige. Framtiden som skuldsatt risbonde i Thailand ser mörk ut. Räntan är 20 procent, säger han och berättar att alla bärplockare lånat pengar av samma person."

Man blir ju alldeles fullständigt förbannad i hela kroppen, från topp till tå, när man läser detta!
Om denna Ari Hallikainen verkligen lurat dessa stackars människor med avsikt, vore det fullständigt på sin plats om man kunde deportera honom till lämpligt sibiriskt fångläger där han fått smaka på 14 timmars hårt kroppsarbete om dagen de närmsta 30 åren. Tyvärr lär det inte hända. Om han överhuvudtaget grips lär det handla om ett par års svensk bekvämlighetsfängelse med möjlighet till förtidsbenådning.

Problemet är att detta utnyttjande av först och främst thailändska och vietnamesiska arbetare sker år efter år i Sverige utan att någonting görs. Det är ju faktiskt rätt långt ifrån alla som kommer till Sverige som har samma fina arbetsmoral som dessa tycks ha. Tyvärr. Sånt engagemang från människor som verkligen vill göra rätt för sig borde man förstås uppmuntra - inte tillåta att de blir fullständigt grundlurade. Dags att omprioritera resurser och engagemang från t.ex. migrationsverket, som ju i andra sammanhang tycks ha närmast oändliga resurser.
Skandal att giriga bärkapitalister kan fortsätta utnyttja fattiga och utsatta människor på detta sätt.

Kanske dags att svenska medier med Aftonbladet i spetsen tar sitt ansvar och verkligen granskar vad man ska göra åt detta återkommande problem, istället för att lägga alla sina resurser på sin politiskt korrekta kampanj "Vi gillar olika".
Och var är demonstranterna?

Aftonbl1Aftonbl2


”De trodde de skulle komma hem med massa pengar, och nu kan de inte ens betala skolavgifterna för sina barn”, säger tolken Thomas Hasser till Aftonbladet.

RSS 2.0