Öka arbetslösheten i Kiruna!

Radiotjänst är på jakt!
Dimpit ner ett brev i brevlådan? Eller blivit uppringd av ett nummer som börjar på 0980? Du är inte ensam.
Så här fungerar det:

Man behöver betala 2 076 kr per år eller 173 kr per månad om man har en TV. Även om man inte ser på SVT eller lyssnar på Sveriges Radio. Fast det är det man betalar för.

De flesta jag känner under 30 år som kör en kanal-zappning på tv:n börjar på TV3 och stegar sen uppåt.
Ytterst få som ens orkar zappa förbi ettan och tvåan.
Enligt min egen åsikt är det i princip endast nyheterna som är vettiga i SVT-tablån.
Visst kan det vara bra med public service och reklamfria kanaler. Men sättet avgiften tas ut på är ju helt sjuk!
Så här borde man göra:

* Börja med att lägga ner hela företaget Radiotjänst.
Företaget har en massa avlönade anställda som trakasserar folk genom att ringa runt men även besöka folk i deras hem, allt för att driva in tv-avgiften. Till det tillkommer det förstås lokalkostnader, resekostnader, portokostnader, administration, reklam (tack för att du betaaaalat....)  mm mm.
Hur många miljoner varje år tror ni inte man sparar om man avvecklar allt detta och sparkar alla dessa överflödiga anställda?

* Ta ut avgiften via skatten istället
Jag är visserligen emot skatter, men här gör jag ett undantag.
I dagsläget få man utgå från att 99,9 procent av alla svenskar faktiskt har en tv i sitt hushåll. Det är dock långt ifrån alla dessa som faktiskt betalar tv-avgiften.
Lägger man avgiften på skatten så kommer alla att betala den.
Man har då sparat in hundratals miljoner på att avveckla hela kostsamma Radiotjänst och nu är alla med och betalar avgiften. Det betyder att den inte längre behöver kosta 2000 kr per år. Man kommer kunna dra ner avgiften betydligt! Helt plötsligt skulle det bli en helt annan acceptans för denna avgift.

Måste man absolut behålla Public Service-kanalerna är det dags att man förändrar något.
Och jag tycker min lösning vore den minst dåliga. Naturligtvis synd för alla som blir arbetslösa i Kiruna då Radiotjänst lägger ner, men det finns säkert andra jobb.  
En uppgradering till parkeringsvakt kanske vore nåt?

Vad säger ni läsare? Låter det vettigt eller är jag ute och cycklar?


Kommentarer
Postat av: Ewe

Jag ger dig ett rätt och ett fel :P

Rätt: Fimpa radiotjänst

Fel: Fortsätt betalaBetala ska alla göra som har en tv, radio eller dator. Men pengarna går endast till svt och radiotjänst. Men det är bara på tv det märks, jag anser att de kan lägga svts kanaler på betalnätet. Som alla andra kanaler. Att man måste välja till dem. Så att de som vill ha dem får betala för sina kanaler. Anledning till varför inte detta sker och de fortsätter med sin insamlingsmartyr är för att kanalerna skulle dö ut och kosta svinmycket, eftersom att det är så få som väl tittar på dem ;) Det kommer nog krävas mirakel innan de lägger ner eller förändrar. Det är för stort arbete och skulle säkert kosta för mycket.

2010-05-06 @ 09:54:47
URL: http://pappersplan.blogg.se/
Postat av: I-landsmannen

Hej Ewe!Ja, håller delvis med dig. De har alldeles för få tittare, och de få som faktiskt tittar är inte beredda att betala den saltade notan.Dock har jag viss förståelse för att det faktiskt kan vara bra att ha några kanaler som är helt opåverkade av näringslivet.

Men inte med det nuvarande upplägget!

2010-05-06 @ 13:58:04
URL: http://ilandsmannen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0