Hemkommen från Sovjetunionen

Hushållsinköpen är gjorda!
En mängd billiga skitviner, öl, några likörer, rom och vodka. Allt en liten familj på två behöver för att klara sig. ;)

Lite samhällskritik då...
Ganska roligt med det här företaget som vi kallar "Systemet" eller "Bolaget".
Ganska roligt att svenskar tydligen inte är lika kapabla att hantera sitt drickande som de flesta andra i världen. För i de flesta andra länder måste man nämligen inte förlita sig på ett enda företag för att få köpa vanlig alkoholhaltig dryck.  

Systembolaget har ju sina fördelar. Bra service i butiken, stort sortiment, minskar alkoholkonsumtionen osv.
Men likt förbannat är det ju en omyndighetförklaring av det svenska folket som luktar Stalin och Sovjet lång väg. Dessutom med all sprit som flödar in från t.ex. Danmark, Finland och andra länder så håller monopolet ändå på att luckras upp.

Det skulle förstås inte fungera att gå direkt från noll till hundra.
Skulle vi börja sälja starksprit på 7-eleven dygnet runt så skulle nog Lilla Landet Lagom braka ihop ganska snabbt. Men om det nu finns ett enda ställe där man kan köpa sin dricka, är det då verkligen rimligt att det stället exempelvis har stängt på söndagar?
Om jag ska ha en middag på söndag, har jobbat hela veckan och kommer fram till att jag glömt köpa vin till maten, ska jag inte kunna få köpa min vinflaska då?
Även t.ex. på Midsommarafton var Systembolaget stängt. Hade man inte kunnat ha öppet ett par timmar på dagen, jag menar, majoriteten av Sveriges befolkning vill ju dricka alkohol då? Ska det vara kört för de som inte hinner eller glömmer handla allt i förväg?

Nej, att ha söndagsöppet skulle tydligen öka alkoholkonsumtionen. För vem? 
Kommer de som redan är alkoholister bli mer alkoholister för att de kan köpa sin flaska Rosita även på söndagarna? Kommer folk börja festa och sluta gå till jobbet på måndag morgon p.g.a. de nu även kan handla på söndagarna?
Knappast, va?

Jag tror säkert Systembolaget kan få finnas kvar ett antal år till i Sverige. Men isåfall måste man ändå börja gå kunderna lite till mötes och åtminstone förbättra öppettiderna ett par snäpp ytterliggare.

Vad tycker ni? Nån åsikt har ni antagligen, så skriv ner den i en liten kommentar här nedanför!


Var på 7-eleven och handlade lite?

Kommentarer
Postat av: Fanta och Rosé

Håller med dig om att dom borde ha öppet vissa helgdagar åtminstone. Tex midsommar känns ju rimligt.

2010-06-30 @ 14:00:39
Postat av: Henrik

Att släppa ölet och vinet fritt vore en bra början. Många skulle nog handla ölen tillsammans med maten istället för att ta sig till bolaget och köpa sprit. Vore ju såklart bättre om folk drack mindre av just spriten. Vi skulle spara en fantastisk massa tid också i denna stressade tidsålder..Vi är bland de länder i världen som har mest problem med alkoholen, så uppenbarligen fungerar inte dagens linje..

2010-06-30 @ 16:24:27
Postat av: Hanna

Först Haha dricker alkisarna i stockholm rosita!

Här i Norrland dricker dom då RENAT.

Jag tycker att systemets öppetider är hyffsade,

Om dom bara hade öppet Längre på lördagar. Nej jag tycker inte att dom bör ha öppet på söndagar!

2010-07-01 @ 08:08:29
Postat av: ilandsmannen

Okej, Hanna. :)

Av vilken anledning tycker du det vore fel att ha öppet på söndagar? Tycker du det även vore fel om folk kan köpa sitt vin eller sin snaps på midsommarafton, som de alltså inte kan göra i dagsläget?

2010-07-01 @ 15:26:30
URL: http://ilandsmannen.se
Postat av: Jonas

Spelar väl ingen roll vart man handlar drycken, på OK eller på annat ställe,,,kul här hemma att kunna handla jävligt bra amaroneviner för fin peng i stället för att betala 200 spänn till för samma flarra när man är i Lucca, Italien...Dricker man sånt skit som black tower så förstår jag att man vill kunna köpa %%% en på OK eller SevenEleven...Det kan man även i Lucca

2011-04-03 @ 00:18:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0