Så mildrar du hettan inomhus!

Har typ 40 grader varmt i lägenheten. Man ska aldrig klaga på värme när man bor i Sverige, men inomhus är värmen faktiskt olidlig! Luften står stilla och lixom kokar. Man kan nästan se hägringar likt i öknen borta i köket. Sätter man sig i skinnsoffan så fastnar man där, den nakna huden sugs fast mot soffskinnet likt klister. Man kan nästan ställa en panna med vatten på spisen och få vattnet att koka utan att slå på plattan.

Detta är våra åtgärder mot inomhusvärmen:

* Köpte en stor bordsfläkt på Ö&B.

* Låter täcket och några kuddar ligga i frysen under dagen, så de är kalla när man ska lägga sig i sängen.

* Har stoppat upp de övre fönsterna extra mycket genom att stoppa avlånga saker emellan. T.ex. en petflaska, ett c-vitaminrör etc. Det roliga var att vi dagen efter vi började med detta noterade att många av grannarna hade börjat göra exakt likadant. Förmodligen har de samma problem. :D

* Fyller en kanna med isvatten som man placerar vid sängen.

* Stänger av all värmealstrande elektronik.

* Virar in isbitar i en handduk och lägger på pannan.

* Letar efter en lite billigare AC-anläggning, men har inte hittat någon ännu.

Vad gör ni i värmen?


Kommentarer
Postat av: Hanna

Bra tips, har exakt samma problem... Sover inte om nätterna på sommaren, haha!

2010-07-15 @ 12:45:21
URL: http://allforthemoney.blogg.se/
Postat av: Cia

Vaddå... Jag klagar inte på värmen, bara på värmen inne. Värst på kontoret (är det varmt ska man vara ledig och på stranden) Hettan i sovrummet får man också klaga på. Jag reser ju aldrig till solen utan att det finns Ac på hotellet så självklart får jag gnälla även i Sverige.Lösning:

Tokkör ACn. Förra sommarens elräkning var ingen lek, kan inte påstå att jag ser fram emot årets... Inte alls faktiskt.Ful är den, plats tar den och låter så in i bängen. Fast vi letade rätt på en med låg ljudnivå. M (Sambon) stänger av den för att kunna sova. Så nu letar jag en retrofläkt golvmodell så jag får lite nattro i hettan.

2010-07-15 @ 12:45:50
URL: http://www.mysecretwindow.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0