Iphone 4 - övernattning på jobbet!

Sådärja! Då är man vid liv igen efter ett 24-timmarspass på jobbet.
Har faktiskt för första gången nånsin jobbat natt samt sovit över på jobbet. Däckade fyra timmar på en BigBoy-säck i källaren. Annars har jag bara jobbat.
Anledningen stavas förstås Iphone 4.

Finns ingen annan mobiltelefon som fått människor att bete sig så märkligt. Som förvildade djur, hyenor, som tältar hela nätterna utanför butikerna, ringer hela nätterna till operatörerna samt nästan faller i gråt om de inte lyckas vara en av de allra första att få tag i ett ex.
Just när det gäller Iphone tycks priset inte spela någon roll. Priset kring 7000 kronor är helt plötsligt ingenting. Folk hade gladeligen kunnat betala ett par tusenlappar extra bara för att få den en dag tidigare.

Men jag kan delvis förstå dem. Vem vill inte ha sprillans ny, sexig Ifån?
Nu blir det tillbaka till jobbet igen!


Sugen?

i-landsväder

Bloggningen sker som ni har märkt med sommartempo för tillfället.
Passar istället på att vara väldigt ledig. Gör saker som man normalt inte hinner med då man jobbar.
Efter de senaste veckornas extrema värmebölja här i stan har det nästan känts skönt med lite regn och skitväder. Och så gott som alla man har pratat med verkar tycka likadant. Värme är underbart, men för att uppskatta den ordentligt behöver man även ett par dagar där emellan med klassiskt, svenskt skitväder. En perfekt ursäkt för att bara kunna vara inomhus och mysa framför en film eller vara produktiv och fixa med lägenheten.
Särskilt när det faktiskt varit värmebölja med 30 grader i skuggan.

Tänkte på en sak. Tror ni Sverige hade varit ett lika ekonomiskt välmående land om vi konstant hade medelhavsvärme här? Om Svensson stått ute och grillat flintastek på dagarna istället för att slava i fabriken? Om han legat och sovit siesta eller tagit långlunch med vin istället för att jobba de där extra övertidstimmarna?

Har man ofta dåligt väder har man säkert sämre livskvalité. Men man är förmodligen bra mycket mer produktiv.
(Greklands finanskris? *host* *host*)

Nu är Ryssvärmen, som det så dramatiskt heter i media, kanske på väg tillbaka igen.
Ses vi på beachen framöver? ;)


Lökigt. Nu kan man lira PS3 och grilla ute i solen samtidigt.
Du, chefen, jag tror jag går lite tidigare idag! Och så vill jag gå i pension vid 45. Kan grekerna kan väl jag?


Skrik i tunnelbanan

Vem kliver på tunnelbanan idag vid Hötorget om inte Jesustanten herself!

För att få lite variation från att gå och skrika på Drottninggatan gick hon istället fram och tillbaka mellan vagnarna och skrev ursinnigt åt alla chockade passagerare.
Börjar hålla med om att svenska psykvården kanske borde få ökade resurser.

Läs mitt tidigare inlägg om detta original här.


Dataspelscamping i regnet - mitt på Sveavägen!

Gick förbi butiken Webbhallen en sväng idag. Grymt skön, stor butik med storbildsskärmar där man får testa spela nya tvspel mm. 

På vägen ut möttes jag av en ganska intressant syn. Folk satt med paraplyer och stormkök utanför butiken. Man hade på fullaste allvar börjat campa där inför lanseringen av ett nytt spel. Tror det var Starcraft 2. Jag frågade killen längst fram när lanseringen skulle ske. "Den är på måndag kväll!"
Man ska alltså campa och sova där i tre dagar och två nätter för att få spelet liiiite innan alla andra!

Ambitiöst. Men ha det så kul ute i spöregnet, grabbar!
Risken är att de är så förkylda när de kommer hem att de ändå inte orkar spela spelet förrän alla andra har spelat sig less på det. ;)


Älska och hata IKEA

De senaste dagarna har till stor del ägnats åt små renoveringar och förbättringar i lägenheten. Blev förstås ett besök på IKEA.

Först går man runt en hel dag i det gigantiska varuhuset och mumsar på pizzaslice för 5 kronor samt måttar och ser med stor beslutsångest ut vilka möbler man ska välja. Det är tekniskt omöjligt att vara i ett IKEA-varuhus mindre än fem timmar. 
Då man slutligen går mot kassorna är man som bekant långt ifrån färdig. Det är då arbetet börjar.

Först scannar man själv sina möbler och betalar snällt och ärligt själv med sitt kort. Man ser själv till att inte glömma scanna in några varor, man vill ju inte betala mindre än vad man ska. Sen gäller det att själv ordna med transport, och slutligen själv bygga ihop eländet. Man slipper dock tillverka grejerna själv. Men det kanske kommer ett sådant budgetalternativ framöver.

Efter det syrliga konstaterandet vill jag poängtera att IKEA förstås är jäkligt bra.
Sjukligt billigt och bra!
Lite synd om barnarbetarna i u-landet som tillverkar grejerna bara.


1. Transport hem. Här bör man äga en bil av större kombimodell. Testa kånka omkring med detta på buss eller tunnelbana!


2. Montering och svordomar.


3. Slutligen, en färdig gigantiskt stor garderob med mysig spotbelysning.

Monopol på köer

Testat att handla på Systembolaget på Klarabergsviadukten efter klockan 19?
Det är så fiffigt ordnat att detta i princip är det enda systembolag som regelbundet är öppet mellan 19:00 och 20:00 i Stockholms innerstad. Så jävla kundvänligt.

Det kan hända att det är ett par personer mer än en själv, i en stad på två miljoner, som vill handla något. Var där härom dagen och då var det inte bara en kö som började längst in i bortersta hörnet genom HELA butiken. Nej, det var även kö för att komma IN i butiken! En väktare såg till att det släpptes in en person i butiken för varje person som klev ut. En ut, en in.

Snart måste man väl gå in på systembolaget.se och skriva upp sig på gästlistan för entré mellan 19:00 och 20:00. Och man måste se vårdad och städad ut. Men stammis varken vill eller får man nog vara här, om man vill in.
Dags för Systembolaget att börja med krogvaktsflosklerna också?
"Nej, tyvärr, du står inte på listan."
"Bara medlemmar ikväll."
"Insläppet är stängt för ikväll."
"De där skorna kommer du inte in med här".

Svenskarna är snälla på gränsen till mesiga som vackert står ut med detta trams för att få handla en flaska vin.


Människans bästa vän

Har fått en ny bästa vän! Amcor heter han.

Lille Amcor är bara cirka ett år gammal, helvit och väldigt stel. Jag adopterade honom för bara ett par dagar sedan. Det han gör mest hela dagarna är att stå i mitt vardagsrum och bara spy ut obscena mängder av frisk, klar, iskall luft. Halleluja!

Hela min lägenhet har formligen förvandlats från att vara en finsk sauna från helvetets inre kärna, till en eskimovänlig iglo. Jag går omkring med isbitar i mustaschfjunet och bara ler. Bara ler åt denna underbara lilla maskin. Nästan att man vill mata den med något. Ge den lite extra smörjningsolja. Åtminstone en uppmuntrande klapp på axeln. "Du gör ett sjujäkla bra jobb grabben, keep it up!", lixom.

En AC kan vara människans bästa vän - ett par veckor eller dagar om året.
Nu ska vi se hur länge det tar innan jag är asförkyld.

Godnatt Amcor!

 
Söt OCH smart.


Päron på Fjäderholmarna

Föräldrarna är i stan på besök för tillfället. Självklart blir det en del sightseeing. Idag blev det bland annat en båttur ut till ön Fjäderholmarna samt ett besök på Haga Slott.


Jag gömmer mig i en stol av ovanligare modell.
En solande Sandra väntar på båten.


Anledningen till namnet Fjäderholmarna kan ha med dessa fjäderfän att göra. Här gör sig en av dessa stilfulla varelser beredd att lätta på det trängande trycket under bakfjädern.


Dessa kartor var spridda kring slottsområdet på Haga. Kanske den med intetsägande kartan i historien. Inget överhuvudtaget är ju utsatt på kartan? Och "du är här" OVANFÖR kartan hjälper inte överdrivet mkt?

Grillfest

Igår blev det grillfest. Tänkte egentligen bara grilla några burgare och hänga på innergården ett tag. Det blev dock en hel del öl, vin samt Jägermeister och det hela mynnade förstås ut i en efterfest inne hos oss. Bara trevligt! Får bli mer sånt framöver i sommar.
Ary satt bakom ett rökmoln hela kvällen.


Linda especial - förkolnade hamburgare av högsta kvalitet.


Jäger. Orsaken till mycket av både glädje och ångest.

Shopping

Har varit och inhandlat lite sommaroutfits. Kände att det behövdes. Hade bara malbitna sibirska pälsjackor i garderoben. Och Sandras skor!

Blev en orange pikétröja från Lacoste, ett par ljusblåa skjorts från Filippa K samt en blandfärgad sommarskjorta från MQ.

Nu blir det söndagsgrillning!

Ute på sjön!

Idag mötte vi upp Linn och Magnus som precis köpt en ny, schtekig båt. Det var dags för oss två landkrabbor att ta sig ut till havs.

Är det inte det man längtar till en varm sommardag? Att vara ute med båt på sjön?
Kanonhärligt! Dock så var vi tvungen att avbryta utflykten betydligt tidigare än planerat. Vädret hade nämligen andra planer. Ovädret från södra Sverige smekte förbi och pissade in lite regn över huvudstan.


Sandra, Linn och fyra grymma sallader från Café 60.


De tama ankorna ville också smaka på lunchen.


Jag ett halvt huvud kortare.
Tyvärr är båtmotorer ena törstiga rackare. Magnus turbo-tankar.

Äkta blodsugare från True Blood!

Har ni sett detta? True Blood dryck - endast 99 kr per flaska!
Jag och Sandra satt och spekulerade i vad som kan motivera detta svinaktiga pris för en 50-centiliters dryck. Är det äkta blod i flaskan, direkt från blodbanken?

Vem köper detta? Vampyrer som är för schyssta för att ge sig på levande människor? Kan tänka mig att kundunderlaget är lite begränsat då. Vampyrer är en ganska liten minoritetsgrupp i dagens samhälle. 

Seriöst dock, de enda riktiga blodsugarna är väl de som säljer denna hundrakronorsjuice!


Vem vill inte vara en sexig, trendig vampyr? Dags att casha in lite extra på tvsuccén.

Nattpromenad genom stan

Hettan inne i lägenheten blev för mycket igår kväll. Blev en nattlig långpromenad genom hela staden för mig och Sandra. Från Kungsholmen via Norr Mälarstrand in till City och Vasastan via Söder och Västerbron tillbaka. Ett riktigt träningspass med andra ord. Mötte mängder av andra människor och turister som strosade omkring. ;)

Underbar utomlandskänsla att utan problem kunna gå i tshirt och shorts mitt på natten.


Åh, perfekt, ett dygnet runt öppet 7-eleven!  Behöver köpa en cola.


Jahapp, stängt? "Öppet 24 timmar" betyder att de öppnade butiken för ett dygn sen, eller vad?


Så mildrar du hettan inomhus!

Har typ 40 grader varmt i lägenheten. Man ska aldrig klaga på värme när man bor i Sverige, men inomhus är värmen faktiskt olidlig! Luften står stilla och lixom kokar. Man kan nästan se hägringar likt i öknen borta i köket. Sätter man sig i skinnsoffan så fastnar man där, den nakna huden sugs fast mot soffskinnet likt klister. Man kan nästan ställa en panna med vatten på spisen och få vattnet att koka utan att slå på plattan.

Detta är våra åtgärder mot inomhusvärmen:

* Köpte en stor bordsfläkt på Ö&B.

* Låter täcket och några kuddar ligga i frysen under dagen, så de är kalla när man ska lägga sig i sängen.

* Har stoppat upp de övre fönsterna extra mycket genom att stoppa avlånga saker emellan. T.ex. en petflaska, ett c-vitaminrör etc. Det roliga var att vi dagen efter vi började med detta noterade att många av grannarna hade börjat göra exakt likadant. Förmodligen har de samma problem. :D

* Fyller en kanna med isvatten som man placerar vid sängen.

* Stänger av all värmealstrande elektronik.

* Virar in isbitar i en handduk och lägger på pannan.

* Letar efter en lite billigare AC-anläggning, men har inte hittat någon ännu.

Vad gör ni i värmen?


Lata dagar på Djurgårn'

Gårdagen tillbringades på Djurgården i den rådande medelhavsvärmen.
Blev bland annat sol, bad, glassätning samt utflykt med trampbåt. Trampbåt är förmodligen det långsammaste och kanske löjligaste sättet i historien att transportera sig på vatten. Men det kan vara riktigt härligt dagar som denna. Finns uthyrning av dessa precis vid djurgårsbron, om du inte är trambåtsfantast och har en egen uppsättning ståendes hemma.

Kring åttatiden på kvällen, då huden närmast värkte av alla soltimmar, blev det ett svalkande kvällsdopp direkt från båten. Med solen fortfarande högt upp på himmeln.
Hade man haft ett eller annat pigment i huden hade man varit ganska brun vid det här laget.


Bland måsar och bläckfiskar

Dagens långa arbetsdag avrundades i det extremvarma vädret i Rålambshovsparken. Kvällsdopp var tanken. Men den svala kvällsbrisen, det faktum att man är en badkruka samt miljoner fiskmåsar som festade i matrester hade en avtändande effekt.

Blev istället hem och se fotbollen, gratulera Spanien och bläckfisken Paul samt toppa av det hela med ett par löjromstoast. Nu blir det duschen och förberedelse inför en tidig morgon med jobb imorgon bitti.

Godnatt, alla ni. Min tanke går ut till alla sol-ovana Svenssons som efter idag likt Aloe Vera-insmorda skållade grisar ligger och huttrar i sin solfrossa.
Vill du tjäna tusenlappar?

Går du ut en eller ett par gånger i veckan?
Grattis! Då har du precis identifierat en av dina största belastningar på hushållsekonomin.

Det är så roligt hur annorlunda folk resonerar i olika situationer. När folk kollar in restauranger, matvaror eller vad som helst annat på dagtid jämför man tior och tjugolappar på prislapparna. Och sen går man på krogen och bränner utan eftertanke 500, 1000 eller varför inte 2000 kr på lite drinkar. Motsvarande värde typ 20 normala middagar. Snacka om att det går inflation i pengars värde när man går på krogen. Särskilt om man är kille.
(tjejer, försök inte hävda motsatsen. ;)) 

Har tagit det väldigt lugnt på senaste och jäklar vilken stor skillnad det gör. Man kan ju kanske köpa något vettigt istället.

Nä, nu har jag predikat färdigt.
Nu ska jag ut på krogen! Haha.


Sushi on the fly

Snart dags att bege sig hem från jobbet. Man har ju blivit så lugn nu för tiden! Har verkligen dragit ner på festandet under en period. Men det mår både plånboken och levern bra av. För finns det något onyttigare och dyrare än att gå ut och festa på krogen ett par gånger i veckan?

På vägen till jobbet tog jag den förmodligen snabbaste lunchen ever. Sushi förstås.
Både jag och Sandra skulle iväg på jobb, så smällde i mig en hel stor 12-bitarstallrik med två misosoppor på 10 minuter blankt. På samma tid hann Sandra äta en sushibit och ta ett foto med mobilkameran. Hon tittade förvånat upp på min tomma tallrik.
Mina kollegor på jobbet klagar i vanliga fall alltid på att jag äter så förbaskat långsamt. :)


Bloggar inomhus ikväll

Är tillbaka i Stockholm nu. Har varit svårt att blogga på senaste, som ni kanske märkt. Mycket resande och dålig tillgång till Internet.

Vet ni för övrigt hur jag fick tillgång till nätet på mitt lilla vildmarksäventyr? På dagarna var det full rulle med aktiviteter. Men ett par gånger åkte jag iväg mitt på natten och satte mig i ett tält som var uppställt på några släktingars gård. De har nämligen ett trådlöst nätverk. Där satt jag i ett tält, mitt på natten ute i obygden, medan det blåste iskalla atlantvindar och spöregnade utanför. Jag måste vara väldigt konstig eller väldigt internetberoende. Förmodligen en kombination av båda.

Och vilket grymt väder det är här i stan! Höll på att få en värmechock när jag klev ut på Arlanda. Inget att klaga över. Firade hemkomsten med en mysig lunch tillsammans med sötnosen på en uteservering vid Norr Mälarstrand i 25 grader och sol.
Nu blir det att ta igen förlorad mystid. ;)


Gick tyvärr inte att uppdatera min facebookstatus härifrån.

Hemresa imorgon

Pa dagens fisketur kastade vi ut en fisk som var "for liten". (Har i norge innebar det allt under 10 kilo. ;))
En havsorn observerade detta och dok ner bara ett par meter fran var bat och hogg fisken i sina klor. Maktig syn!

Imorgon ar det dags att borja den langa hemresan tillbaka mot Stockholm igen, via Lulea. Att vara har i Norge har verkligen varit en upplevelse man minns. Valdigt lange sen jag var har senast.
Snart, kara lasare, gar jag tillbaka till Ilandsmannens normala halvt oseriosa blogginlagg om samhallet i allmanhet och stadslivet for mig och lilla sota Sandra i synnerhet.
Tillbaka till staden dar alla bara dricker rose, letar lagenheter och hanger som svampar kring Svampen.
Signing out from Norway. Puss.

 
Ett riktigt "Kodak-moment"!

Narvik under attack!

Idag regnade det. Igen.
Det gjorde dock inget! Vi bestamde oss for att vara kulturella och besokte bland annat ett kant krigsminne: varldens storsta landbaserade kanon, Adolfskanonen, byggd av tyskarna under andra varldskriget. Riktigt haftigt faktiskt! Kanonen var sa massiv att det nastan kandes overkligt.

Var nog egentligen inte tillatet, men jag och min farbror passade pa att aven testa fortets luftvarnsartilleri.


Kanonen var HUGE! Kollar man noga kan man se oss tva pa trappan invid kanonen.En san har rackare kunde man skjuta ivag ett antal mil om man ville vara elak.


Leker krig och forsvarar bunkern mot fientligt flyg med en tysk Flak88.

Lite maffigare fiske

Fisket här skiljer sig en hel del från det man har stött på i Sverige. Vi har ingen jättebåt, vilket gör det hela ännu mer spännande. Ute på havet finns både valar och späckhuggare och riktiga baddare till fiskar.

Blev en fisketur för en stund sen. Kanonväder till att börja med. Men på bara några minuter kan vädret skifta fullständigt; plötsligt började det blåsa upp rejält och vi tvingades vända. Men bara på den relativt korta tiden hann vi få upp 5 rejäla fiskar. Jag högg en torsk på ca 10 kilo.


Jag och pappa ser koncentrerade ut.
Några grannar har en större valbåt som vi besökte.Framme i Norge!

En sån otrolig abstinens man får. Varit utan Internet typ ett par dagar. Nästan. Och mobilen har jag knappt täckning med.
Men nu så lånar jag ett trådlöst nätverk hos några trevliga släktingar.

Befinner mig i vår stuga i en liten by utanför Narvik i norra Norge. Trots prognosen med regn 24/7 så har vi faktiskt haft hyggligt väder. Med undantag för ett par skurar.
Ingen hade varit i stugan på över ett år, så det var en hel del att göra då vi kom fram igår kväll.
Gräset hade vuxit sig meterhögt. Hade egentligen behövts en lie, men vi löste det mesta genom ett antal timmar med gräsklippare och trimmer.

Naturen här är som sagt verkligen fantastisk. Fjordar och fjäll, precis utanför fönstret. Idag har vi bland annat gått på fjällvandringstur på ett högt berg med utsikt över hela regionen. Känns kanon här - det är ju inte varje dag man är ute i vildmarken nu för tiden. Om inte typ Vasaparken räknas.Flyger mot Norge inatt!

Sådärja, då var resväskan packad. Åker med flyget imorgon i tidigaste tänkbara arla morgonstund, klockan 06:45!

Blir alltså att kliva upp och åka till Arlanda mer eller mindre så fort huvudet har nuddat sängkudden inatt. Men det känns okej. Kommer först att flyga upp till Luleå för en snabbvisit innan vi sätter oss i bilen och kör hela vägen till vår stuga utanför Narvik i norra Norge.

Kommer bli något av en långweekend i vildmarks-anda fram till nu på onsdag. Finns en otrolig natur i dessa trakter! Fjordar, höga fjäll och ett riktigt grymt fiske. Både jag och digitalkameran är fulladdade inför detta.

Tyvärr verkar vi inte ha vädergudarna med oss. Medan jag lämnar ett sommarstockholm med prognos på cirka 30 plusgrader i helgen, har de lovat regn dit vi ska. Inte en dag - ALLA dagarna. Känns väl ändå lite väl elakt.
Får kanske offra en dammråtta eller nåt för att blidka gudarna innan avresan.

Åker med delar av familjen och släkten. Lilla gullet Sandra stannar i Stockholm och håller ställningarna och passar på att sola för mig också.

Kommer säkerligen bli en del grymma bilder och reportage från den norska vildmarken de närmsta dagarna! Men ha lite överseende med att det kanske kommer bli svårt att kunna ha tillgång till internet varje dag. ;)


Dagens konsumenttips

Kan passa på ett tipsa er kära medmänniskor om ett riktigt praktiskt fynd.
Var och tjackade ett mycket smidigt USB-minne som de nu har kampanj på i elektronikkedjan Kjell & CO.
249 spänn för 16 gigabyte minne. Löjligt billigt, perfekt att alltid ha med sig på nyckelknippan! 
Händer ju nån gång lite då och då att man behöver flytta över musik, bilder, filer eller liknande från en annan dator, eller hur?

"Otroligt hur mycket nytta man faktiskt har av att dagligen läsa ilandsmannen.se!"
//Sverker Olofsson, PLUS, SVT


SanDisk Cruzer Blade 16GB heter det, för den köpsugne.


Ikväll börjar OS!

Var länge sen det var ett sådant kaos i lägenheten, som det är nu. Galet!

Sandra håller på att packa upp sina massiva resväskor med kläder över hela lägenheten. Samtidigt håller jag på att packa ihop egna resväskor för en liten semesterresa jag ska göra. Dessutom är disken och tvätten lagomt försummad och översvämmad.
Det hela liknar mest ett slagfält a la Berlin år 1945.

Men ikväll börjar OS. Operation Storstädning. Operationen beräknas ta uppemot 2-3 arbetsdagar. Tills det blänker i hela lägenheten.
Tur att jag åker till Norge imorgon bitti. ;)

 


RSS 2.0