Ett växande samhällsproblem

Det är mycket nu. Sandra har en enorm mängd grejer som ska fixas innan det blir dags för hennes oväntade långresa till Kina. Mängder av klänningar, plåtningar, inspelningar och diverse grejer. Så det blir en hel del spring på stan med henne. 

Därmed vill jag göra min samhällsinsats och passa på att varna för ett växande samhällsproblem: sportcyklisterna!
Dessa blådårar viner likt gevärskulor fram i hastigheter på 135 km/h mitt i city, slalomåkandes mellan fotgängare och bilister. Normalt sett dör man väl inte om man blir påkörd av en cyklist, men i de här hastigheterna är det  fullt möjligt.
  
Inget ont om cyklister, jag har själv en skönhet ståendes i cyckelförrådet. Här syftar jag på de som tagit det hela ett steg för långt. Slimmade tights och ljusgrön hjälm i all ära, men det finns vissa av dem som har glömt att det faktiskt finns människor i stan som promenerar och att man helst ska undvika att köra ihjäl dessa.
Råkade ut för en sån liknande incident härom dagen nämligen. Inte jag som blev påkörd dock. (och inte jag som cycklade heller ;))

Nu bär det av på en lägenhetsvisning åt min syster. Hon letar efter en schysst hyreslägenhet till ett bra pris i Stockholms innerstad.
Det finns lättare saker. T.ex. att vinna på lotto.


Skadeglada fartkontroller, snart även för cyklister?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0