Sista sommarkvällen

En timme kvar av sommaren.
Ikväll är sista augusti och därmed officiellt sista sommarkvällen 2010.
(Förutom för er Kirunabor, där sommaren tog slut för tre månader sen innan den ens hann börja.)

Bloggandet har fått stryka på foten en aning på sista tiden. Har inte fått högsta prioritet. Men förhoppningsvis blir det mer framöver! Uppskattar ni det ni läser här är ni ju alltid välkomna med en kommentar eller dra iväg ett mail med förslag på vad ni vill läsa. Alltid kul med lite uppskattning.

Vad har ni hunnit göra denna sommar?
Undertecknad har grillat, solat, badat (okej, typ 2 ggr), rest umgåtts och festat. Men även chillat, kollat på film, hängt framför datorn och myst med Sandra. Och jobbat en del.
Kan verkligen inte klaga. Men nu börjar allvaret, så dags att ta tag i sitt liv lite. Och kanske blogga lite mer?


Idag förvisades Amcor, min lilla AC-kompis, upp till vindsförrådet. Ses nästa år!

"Varför få mindre betalt bara för att man inte arbetar?"

Ingen har väl missat att det om bara någon vecka är Riksdagsval. Någon som kikade på kvällens valdebatt?
Utan att sticka ut hakan allt för mycket, men...blir man inte bara arg när vissa flumtomtar på vänstersidan uttalar sig?

Vad röstar ni på, kära läsare?
Anledningen till Kina-resan

Min lilla sambo Sandra "Drosen" Nilsson åker som sagt snart till Kina, men jag har ännu inte skrivit om vad hon ska göra där. Ni som inte redan snirklat er in på hennes egna blogg, har förmodligen tuggat sönder era nagelband av nyfikenhet vid det här laget. Er väntan och era sömnlösa nätter äro till ända;

Anledningen till den plötsliga resan är att hon blivit utsett till Sveriges representant i tävlingen Miss Friendship International 2010. Tävlingen är inte känd för oss svenskar, men i Kina och andra länder är det tvärtemot en mycket välkänd skönhetstävling med tusentals fans och en tv-sänd final á la Miss World.
Den månad hon tillbringar i Kina kommer kantas av bussresor genom hela landet samt mediauppdrag, middagar etc som promotion för tävlingen. Inget dåligt erbjudande, får man konstatera.

Har du lust, glid in på www.missfriendshipinternational.com och kika in bilderna på deltagarna och se lite foton från tävlingen. I september blir det av.


Drosen. Här, tycker jag, till synes några år äldre. ;) 


Mördare och pedofiler i kvarteret!

Satte morgonkaffet i halsen härom dagen då jag läste denna artikel på Aftonbladet.se.
En av Sveriges farligaste pedofiler, dömd för bland annat våldtäkt på barn och mord på en 8-årig pojke, hade rymt. Han sitter i vanliga fall inlåst på S:t Görans Sjukhus, bara 150 meter bort från min lägenhet.

Anledningen till att han rymde var att vårdarna satt kvar i bilen och fikade(!), medan den dömda mördaren släpptes iväg helt själv.
"Vi släpper dig helt fri här nu, du kommer väl tillbaka sen till fångbilen på 20 minuter, Sten-Erik?
Vi kommer sitta här i bilen och dricka vårt kaffe. Kom ihåg att du har lovat att inte gå förbi dagiset som ligger där borta."


Detta måste väl ända vara höjden av svensk naivitet och daltande med grova brottslingar? Vem hade tagit ansvar för om han hunnit ta livet av ett till litet barn? Detta var nämligen inte första gången han rymt från kriminalvården. Under 90-talet rymde han också - och hittades senare i anslutning till en lekpark.

Dags för en ganska kraftig genomgång av permissionsrutinerna?
Och ett omedelbart "adjö och lycka till på AMS", till de fikasugna vårdarna!
Kan inte fatta att det inte är mer debatt om detta.


Pedofilen Sten-Erik och hans medfångar diggar det svenska fångvårdssystemet.

Ett växande samhällsproblem

Det är mycket nu. Sandra har en enorm mängd grejer som ska fixas innan det blir dags för hennes oväntade långresa till Kina. Mängder av klänningar, plåtningar, inspelningar och diverse grejer. Så det blir en hel del spring på stan med henne. 

Därmed vill jag göra min samhällsinsats och passa på att varna för ett växande samhällsproblem: sportcyklisterna!
Dessa blådårar viner likt gevärskulor fram i hastigheter på 135 km/h mitt i city, slalomåkandes mellan fotgängare och bilister. Normalt sett dör man väl inte om man blir påkörd av en cyklist, men i de här hastigheterna är det  fullt möjligt.
  
Inget ont om cyklister, jag har själv en skönhet ståendes i cyckelförrådet. Här syftar jag på de som tagit det hela ett steg för långt. Slimmade tights och ljusgrön hjälm i all ära, men det finns vissa av dem som har glömt att det faktiskt finns människor i stan som promenerar och att man helst ska undvika att köra ihjäl dessa.
Råkade ut för en sån liknande incident härom dagen nämligen. Inte jag som blev påkörd dock. (och inte jag som cycklade heller ;))

Nu bär det av på en lägenhetsvisning åt min syster. Hon letar efter en schysst hyreslägenhet till ett bra pris i Stockholms innerstad.
Det finns lättare saker. T.ex. att vinna på lotto.


Skadeglada fartkontroller, snart även för cyklister?

Spontanresa till Kina!

Om bara ett par veckor åker min lilla sambo Sandra iväg långt, långt bort - ända till Kina. Detta blev klart alldeles nyligen. Och hon ska stanna där nästan en månad innan hon återvänder till Sverige. En ganska oväntad, galen impulsgrej.

Hon har fått ett "offer she can't refuse", som random maffiaboss förmodligen hade uttryckt sig. Vad exakt hon ska göra där kan jag inte uttala mig om ännu.
Men det gäller ett roligt evenemang och det är verkligen ett otroligt bra erbjudande, som man inte kan tacka nej till.

Om även jag passar på att resa dit är dock väldigt oklart. Kina ligger inte direkt runt knuten, och kostnaderna för resa dit var ganska saftigt kryddade.
Men vi får se! Kommer kännas konstigt att hon ska vara borta så pass länge.
Klart är i alla fall att ni kommer få mer info om detta senare.


Världens mest groteska film

Inatt blev det skräckfilmsmys tillsammans med lilla Sandra. Hon hade blivit tipsad om en riktigt läskig rysare vid namn The human centipede.

Läskig var den. Tyvärr mer grotesk än läskig. Det var förmodligen den allra mest groteska film jag någonsin sett. Brukar inte vara känslig när det gäller skräckfilmer. Detta var dock ingen skräckfilm, snarare en ända lång utdragen orgie i utstuderat maximalt mänskligt lidande.

Den handlar i runda drag om en pensionerad läkare med lätt psykotiska drag, som bor i en enslig villa mitt ute i skogen. Han kläcker en vacker dag genidraget att tillverka en tusenfoting - av människor. Det kryllar inte, kanske inte helt oväntat, av frivilliga kandidater till detta experiment. Den charmige läkaren låter sig dock inte störas av sådana detaljer utan hittar en uppsättning medverkande försöksobjekt. 
Deltagandet bygger dock på allt annat än frivillighet.

Vad som händer i resten av filmen bör inte vara alltför svårt att lista ut. Ledorden är dock smärta, operationer, psykisk sjukdom, blod och begränsad filmbudget.
Mysig rulle sådär på en torsdagsnatt.

Rådet är att undvika denna film. Först och främst för det extremt osmakliga upplägget och om du värderar din nattsömn.

Vilken regissör var tillräckligt jäkla sjuk för att ens filma ihop detta spektakel?


En femtiolapp räcker!

Hade ett inlägg tidigare om den ganska markanta prisskillnaden mellan tjej- och killkläder. Många höll med, men inte alla. Känns som att det påståendet fick lite mer vatten på kvarnen när jag nu gick in i en Gina Tricot-butik tillsammans med Sandra.
Sandra köpte en snygg klänning för 49 (fyrtionio) kronor! Svårslaget.

För övrigt hade en stor del av hela sortimentet detta pris. Och för de tjejer som tyckte 49 kr var lite för dyrt, hade de även en hel del plagg för 29 kr.

Detta inlägg skulle ju faktiskt även kunna funka som ett litet shoppingtips till alla tjejer där ute, som ännu inte noterat denna hiskeligt billiga rea. Till er shoppingsugna killar med kassa ekonomier, vill jag bara tipsa om möjligheten att bli transvestit.Vaska mera!

Vaskat mycket i helgen?
Klart du har! Det är ju det nya. Senaste. Det alla vettiga människor ägnar sig åt.

För den oinvigde går det till så att man beställer något dyrt i baren, förslagsvis en flaska champagne. Men istället för att beställa in endast en flaska, ber man om två stycken och ber bartendern hälla ut den ena i vasken. Vaska den, helt enkelt.
Har man alltför många tusenlappar över som bränner i fickorna och på kontot har man alltså här en möjlighet att göra något åt saken. 

Vaskning fungerar även i en mängd andra situationer och går att anpassa efter din egen plånbok. Många går exempelvis nu för tiden in på hamburgerrestauranger och beställer alla tillgängliga hamburgare och slänger dem sedan framför alla övriga gäster på vägen ut, medan de äter upp en enda burgare. Blickarna från övriga hungriga matgäster lär vara förvånade. Detta fungerar förstås även på vanliga restauranger.
Testa även gärna vaska i korvkiosken, på bio eller varför inte i klädbutiken? Riktiga high-rollers vaskar hos bilhandlaren.

Det senaste just nu är sidan www.smsvaska.se. Där kan du enkelt och smidigt vaska bort dina pengar genom ett sms. Vem behöver gå på krogen numer?
Vill man ändå ta sig dit har smsvaska.se nu lanserat en android-app som gör att du kan vaska direkt i mobilen med ett tillfredställande trumpetande ljud för varje vaskning. Perfekt om kön till baren är lång!

Skaparen bakom smsvaska.se här förmodligen uppfunnit det sätt att tjäna pengar som har fördelaktigast förhållande i världen mellan inkomst och arbetsinsats.
Skänka pengar till behövande - ute. Elda upp pengarna i tomma intet - inne.

Jävligt intressant koncept att driva med. Men jag gråter en skvätt för mänskligheten.

Läs mer om vaskning här:
DN | Expr | Aft1 | Aft2


Patrick Bateman från American Psycho tar steget vidare och vaskar människor.

Facebook i åskstormen

Är inte direkt rädd för åskan. Men igår natt, då jäklar!
Först hördes gårdagens livekonsert med Iron Maiden klart och tydligt ända in i lägenheten. Hörde utan vidare vilka låtar som spelades.

Efter konserten och "Fear of the dark" mm lystes plötsligt hela natthimmeln upp av tusentals blixtar i det enormt kraftiga regnet, under cirka en timme. Belysningen i lägenheten blinkade då och då, troligen p.g.a. blixtnedslag, och åskan mullrade likt lågflygande jetplan medan fönsterrutorna darrade. Nästan att man blev nervös.

Vad gör ni när det åskar? Är ni så ambitiösa att ni drar ut strömkablarna till tv:n och datorn?
Skulle vara rätt trist med ett blixnedslag som förstör elektronik för 20 000 kr och som inte försäkringen täcker en krona av. Kopplade därmed faktiskt ur tv:n och lite annat.

Datorn fick dock stå på ett tag - behövde Internet.
År 2010 ska väl inget jäkla primitivt blixoväder kunna komma i vägen för viktigt Facebookande och Aftonbladetsurfning?


Okejdå, har inte fotat denna själv. Hade inte såna där coola färggranna blixtar här tyvärr.


Ojojoj, vilket party!

Igår festade vi loss på 1-årsjubileumet av klubben Ojojoj på söder. Bjöds på buffé mm, som vi förstås missade pga klassisk tidsoptimism. 
Galet bra drag för att vara ett förfestställe! Men ett par hundra inbjudna gäster bidrar ju oftast till en rätt god stämning.
Innan hemgång svängde vi förbi Kvarnen för några godnatt-öl.Linda och partyproffset Robert hakade på till Kvarnen.


Ajabaja, här var man olaglig! Vad var det jag bloggade om precis härom dagen?

Ghetto vs. Slottsstek

Jag och Sandra lånade en bil härom dagen och passade på att fixa en massa ärenden. Blev även en hel del nöjessightseeing. Hann avverka så gott som hela stan samt ett besök i Kaknästornet. Blev även en nattutflykt.

Passade på att svänga förbi och jämföra kontrasterna mellan Rinkeby/Tensta och Danderyd/Djursholm.
Ghetto vs. Slottsstek. Lada vs. Porsche. A-kassa vs. latte.

 


Försmak av fängelse? En ovanligt skäggig jag njuter av Kaknästornets utsikt genom gallret.

Sill, potatis och telefonterror i regnet

Har ätit sill och potatis medan regnet verkligen öser ner utanför fönstret. Hyfsat svenskt. Nu börjar man ändå känna igen den svenska sommaren, som likt en bedragare flashat med 30-gradig medelhavstemperatur några dagar i år. Tydligen översvämningar på flera håll i stan idag.

Jag och Sandra filmade igår då vår berömde granne ringde och terroriserade oss hela kvällen för att vi gick på golvet. Får se om vi kan lägga upp den filmen framöver. ;)


Förbudet som gav motsatt effekt!

Från och med igår är det förbjudet för butiker att ta en avgift för att du väljer att betala med kort. (läs mer här)
Ni vet, alla småbutiker, turkkiosker och liknande som tar några kronor extra för att du betalar godiset med ditt visakort.

Personligen tycker jag förbudet slår helt fel!
Den lilla kiosken har förstås inga goda marginaler för att överleva, och de stora pengahungriga bankerna vill likt förbaskat ha sin avgift på ett par kronor för varje kortköp som görs i kiosken. Då kan man ju, om man har normal mänslig empati och affärssinne, förstå att det kan vara tufft för små affärsinnehavare.

Däremot så tycker jag definitivt man ska premiera kortköp. Jag går aldrig omkring med kontanter på mig nu för tiden. Varför ska man göra det? Vilken otroligt mycket bättre koll man har på sin ekonomi om man betalar allt på kortet, och sen faktiskt kan få en specifikation varje månad med vad man har handlat. ("Oj, kostade alla drinkarna 160 kr styck??")
Istället för att man har äckliga mynt och skrammel i fickorna och plånboken som tar plats och är allmänt besvärliga.

Jag skulle gladeligen betala 3 kronor för att få köpa min godispåse eller garderobsavgift med kortet.
Vem har inte råkat ut för att garderoben på krogen inte tar kort, du har glömt kontanter och du tvingas gå ut i regnet och leta efter en automat. Då skulle man nog gärna ha möjligheten att få betala 3 kronor för att slippa. Det är ju fortfarande ett fritt val om man ska betala med kortet eller med kontanter.

Lösningen är förstås att förbjuda bankerna från att ta ut oskäliga avgifter av handlarna. 


Dags för tiggarna att modernisera sig med kortläsare? "Ej kort under 50 kr."


RSS 2.0